9 Mart 2018 Cuma

Veli Toplantı Tutanakları


    
      ÖĞRETMEN SALİH NAFİZ TÜZÜN İLKÖĞRETİM OKULU   7/D SINIFI 2.DÖNEM VELİ TOPLANTISI

                                               GÜNDEM MADDELERİ

  1.  Açılış, yoklama ve velilerle tanışma
  2. 1. dönemin genel değerlendirmesi
  3. Öğrencilerin sağlık, beslenme, başarı ve sosyal durumlarının görüşülmesi.
  4. Öğrencilerin devam ve devamsızlıkları
  5. Verimli ders çalışma yöntemleri ve derslere motivasyon konusunda bilgi verilmesi.
  6.  Dilek ve temenniler.

                           GÜNDEM  MADDELERİNİN  GÖRÜŞÜLMESİ          

  1. Yapılan yoklamada üç öğrencinin velisinin haricinde geri kalan velilerin toplantıda hazır olduğu görüldü ve toplantıya geçildi
  2. 1. dönemin genel değerlendirmesi yapılırken öğrencilerin derslerinde diğer sınıflara oranla  zayıf dersin fazla olmadığı  dikkat çekildi.7/D sınıfında üç ten fazla zayıfı olan  öğrencilerin olduğ vurgusu yapıldı .Bu öğrencinin velileri ile daha ayrıntılı bir görüşme yapılarak zayıf derslerin tesbiti yapılarak bu derslere yoğunlaşması ve bir proğram dahilinde bu öğrenciler için bir çalışma başlatılması öngörüldü velilerde bu durumun olumlu olacağını söylediler.
  3. Bu başlıkta öğrencilerden kronik bir rahatsızlığı olan olmadığı yapılan soruşturmada tesbit edildi.Ayrıca beslenmelerinin sağlıklı bir şekilde yapılması gerektiği ve özellikle çoğunun sabah kahvaltı yapmadan geldiği ve bununda derslerdeki performansı olumsuz etkilediği vurgusu yapıldı velilerden çocukların kahvaltılarını yapmadan çıkmamaları hususuna vurgu yapıldı.

  1. Devamsız öğrencilerin tesbiti yapıldı ve sürekli olarak okula geldiği halde derslere girmedikleri tesbit edilen Berke Can GÜLTEN isimli öğrencinin  velisine  bu durum dikkat çekildi .Bu öğrencinin velisine kontrol amaçlı ara da bir okula uğramalarının iyi olacağı söylenildi.


  1.  Öğrenciler için hazırlanan ders çalışma proğramı nın bir kopyası dağıtılarak bu proğrama uyulup uyulmadığının kontrol edilip rapor etmeleri istendi.Uymayan öğrencilerin de sınıf öğretmenine bildirmeleri istendi.Başarısızlığın en büyük  nedenlerinden birinin düzenli ders çalışma alışkanlığının yada belli bir proğrama sahip olunmamasından kaynaklandığı vurgusu yapılarak velilerden çocuklarıyla daha yakından ilgilenip düzenli olarak öğretmen ziyaretlerinin yapılması istendi velilerde bu duruma olumlu yaklaştı.


  1. Dilek ve temennide bulunurken sınıf öğretmeni olarak velilerden özellikle çocukların televizyon ve bilgisayar gibi ders çalışma ortamını olumsuz etkileyen unsurların belli saatlerde açılmasını veya çocuğun kendine ait bir çalışma odası yada çalışma masasının temin edilmesi gerektiği söylenildi ve toplantıya son verildi.

                                          TOPLANTIDA ALINAN KARARLAR


  • Çocuğunuzu asla kahvaltı yaptırmadan okula göndermeyin. İlköğretim çağındaki çocuklar çok hızlı bir büyüme dönemindedirler. Yemeklerini zamanında yemeleri çok önemlidir.
  • Çocuğunuzun kılık-kıyafetine özen gösteriniz. Kıyafetlerinin temiz olmasına dikkat ediniz.

  • Çocuğun yaşamındaki en etkili çevre ailedir. Anne ve baba olarak iyi  örnek olmaya çalışınız.
  • Çocuğunuza yeteri kadar harçlık veriniz. Arkadaş çevresini kontrol ediniz. İyi arkadaşlıklar kurmasına yardım ediniz. Gerekirse arkadaşlarının aileleriyle görüşünüz, tanışınız.
  • Çocuğunuzun başka arkadaşlarıyla ya da kardeşleriyle kıyaslamayınız. Ondan kapasitesinin üstünde bir başarı beklemeyiniz. Baskı altında tutmayınız. Ders çalışması için çok sıkıştırmayınız. Onun okul hayatına dair anlattıkların dinleyiniz.
  • Okulla ilgili anlattıklarını dinleyiniz. Başarısı konusunda okulla işbirliğine gidiniz. Çocuğunuzun önünde asla öğretmen yada idarecileri eleştirmeyiniz.
  • Ders çalışırken onu çarşı, Pazar işi için kaldırmayınız.
  • Belli davranışları içi anne ve baba olarak ortak tutum içine giriniz.
  • Çocuğunuzun iyi notların yanı sıra düşük notlar da almasının normal olduğunu kabul ediniz ve ona düzeltebileceği telkininde bulununuz.
  • Sosyal faaliyetlere katılmasına izin veriniz.
  • Çocuğunuzun önünde tartışmayınız, kavga etmeyiniz.
  • Çocuğunuzun bütün vaktini TV karşısında geçirmesine izin vermeyiniz.
  • Çocuğunuzun rahat çalışabileceği bir ortam hazırlayınız. Zararlı alışkanlıklar edinmesine engel olunuz.
  • Okula devam durumunu sık sık kontrol ediniz. Okula vaktinde gelmesine yardımcı olunuz.
  • Ona karşı sabırlı, soğukkanlı ve anlayışlı olunuz. Asla fiziksel şiddet uygulamayınız. Hep doğru hareket etselerdi anne babalar ve öğretmenler gerek kalmazdı. Veli toplantılarına mutlaka katılınız.
  • Herhangi bir problem olduğunda benimle irtibat kurunuz.
  • Plansız ve programsız çalışmalar öğrenciyi derslerden uzaklaştırır,bu bakımdan özellikle evde öğrencilerimizi planlı ve programlı çalışmaya yöneltmemiz gerekmektedir .okulda öğrenilen bilgilerin ve derslerin evde düzenli olarak tekrarının yapılması öğrenmeyi ve anlamayı hızlandırır. İşte burada görev sizlere düşmektedir;  bu  tekrarın veya verilen ödevlerin yapılmasının takibi, denetlenmesinin yapılması öğrenmenin kalıcılığı açısından önemlidir.Bu yüzden düzenli olarak kontroller yapılmalı ilgilenilmelidir.
  • Öğrencilerimizin okula gelirken ders araç ve gereçlerinin kontrol edilmesi eksiklerinin tamamlanması, yıpranmış olanların uygun bir zamanda onarımı ve bakımının yapılması bu öğrencilerimizin kişiliklerinin sağlıklı olarak gelişmesinde yardımcı olmaktadır.Bu işlerin düzenli olarak aksatılmadan yapılması sizlere düşen görevlerdendir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Matematik Geleceği Hakkında Bilmeniz Gerekenler

İster inanın ister inanmayın, matematik değişiyor. Ya da en azından matematiği günlük hayatımızın bağlamında kullanma şeklimiz değişiyor. ...